...

Monday, 23 February 2015

Nukilan Buatmu Tok Guru | Copy&Paste


TIDURLAH TOK GURU



negerimu banjir lagi
airmata bertakung di hati
kau kembali ke riba Pencipta
pada malam penghulu segala hari
setelah Dia memberi cukup petanda 
dalam sesingkat masa

kami bukan menangisi permergianmu
kami hanya merintihi kehilanganmu
mohon pengganti Murabbi
yang sejati dan istiqamah sampai mati

mengagumimu dari jauh
menyantunimu hanya dalam mimpi
mengharapkan bersua namun sampai sudah tidak berjumpa
mungkin saja kerana aku masih belum layak
untuk berdamping dan berjuang bersama
sedang ilmu lebih banyak perlu ditimba
sedang iman perlu dibaja dan diperkasa

namun pada Allah aku pinta
letakkanlah aku bersama-sama pemimpin sezamanku yang mulia
di Padang Mahsyar nanti
supaya rapat dekat dengan Nabi
semoga dapat syafaat dari Muhammad (SAW)

Tidurlah Tok Guru
dunia telah kau tinggalkan
akhirat kini menjadi buruan
halaman untuk menuai segala hasil perjuangan

semoga kau tenang bersama Dia
setelah letih dan lelahmu berakhir jua

salaam kami untuk Rasulullah
usaha dakwah yang kau wasiatkan
akan kami teruskan in shaa Allah

************************************************************


Ya Allah.. ampunilah dosanya. Rahmatilah dia... Amin..




Wednesday, 4 February 2015

Pakwe Kelar Makwe

Astaghfirullah hal Azim...
Ape nak jadi dengan remaja zaman sekarang ni. Macam-macam kes sudah berlaku. Kes rogol.. Buang Bayi.. dan kes terbaru ni yang IH dengar kes pakwe kelar makwe..

Ape punca sampai kelar makwe nih.

Cemburu?
Gila? 
Sawan?
Bengong?
   
Kalau cemburu sah2 pakwe memang gila... gila sampai tak boleh nak buat perhitungan yang mana baik dan buruk.. Kalo dah baka sawan boleh dimaafkan lagi la... tapi yang paling bengong kelar awek sendiri.. ape kes bro yang gila..

Sory keras skit entry hari nih.. sakit hati jiwa dan seluruh raga IH mendengar berita nih..
Bukan ape.. don't take serious la sangat bila kita masih lagi belum ade ape2 hubungan meskipun makwe or pakwe ke... dan jangan sampai cemburu melampau2 dan tak bertempat..

kadang2 IH ade dengar jugak kes pasangan couple nih.. yang perempuan nih takut sangat  kat pakwe diorang sampai nak kena mintak izin pakwe dulu kalau nak buat ape2 or nk ikut kawan2 pergi mana2... ceh.. macam la pakwe ko tu yang bela kau dari kecik.. mak bapak korang bleh plak lawan..

Pesanan IH untuk para Wanita diluar sana... jangan jadi bodoh ye... IH mintak sangat2 perempuan yang ade diluar sane.. hati2 lah memilih pasangan.. kalau boleh berkawan ajelah dahulu walaupun hati korang dah minat gila2 kat laki tu.. bukan ape.. luaran tidak sama dengan ape yang ade didalam diri lelaki tersebut.. Kenali dahulu sebagai seorang kawan... its better tengok tingkah laku dia dari sudut pandangan orang lain.. 

Take Note... Kebanyakan pakwe or makwe korang ni banyak berlakon.. dan tidak menunjukkan dirinya yang sebenar..

So... Pilih pasangan yang terbaik.. Bercinta lah selepas kawen... Sebaliknya ade kelebihan..
terima kekurangan dan jadi kan kelebihan diri untuk melengkapi antara satu same lain.. 



Tersalah pilih.. menyesal dikemudian hari..


Takziah kepada keluarga mangsa..
Al-fatihah kepada arwah ...






Bookmark Us

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

Copyright © IlhamHaikal | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com