...

Tuesday, 20 January 2015

Rekaan Yang Amat Unik | Legoland

~ LEGOLAND MALAYSIA RESORT ~

Rugi kalau tak singgah Legoland. Sebab ape rugi?? Ha…  sebab dekat malaysia ni, ini sahaja tempat yang ade banyak lego dan rekaan berasaskan lego. Rekaannya yang unik dan menarik menjadi punca utama tarikan pelancong dari dalam dan luar negara untuk melihat sendiri barang-barang lego yang ade di sekitar kawasan Legoland. Gambar dibawah antara rekaan yang unik di Legoland.












Gambar Di Atas credit to : Kerex Studio (Professional Photographer)




                Selain rekaannya yang unik, terdapat pelbagai aktiviti yang mencabar dan seronok untuk semua peringkat umur. Ingat!! LEGOLAND bukan tempat untuk budak2 je..  Mak Bapak pun confirm terikut main same sebab best tahap maksima. Tak percaya? Meh tengok picture-picture di mana IH juga terlibat sama dalam pengambaran tersebut kat bawah ni.. Jangan jealous sudah.. 


Hadapan Hotel Legoland. 



 Sesi membina Lego Haiwan.


Mate bengkak makan breakfast.



Ini bukan tempat Disco



 Colour cat dia yang amat colourfull.. nak buat cat future rumah macam ni ok jgak.



Bricks Family Restaurant nama tempat nih. 


 Ok da dapat amik ayam ni kat dapur. 


ahhhhhhhhhhhhhh.... tidakkkkkk..!!


hahahahaha... 



Actually ade banyak lagi gambar2 menarik yang nak dikongsikan.. tapi sekadar ini la dahulu.. kalau nak tengok semua tempat2 menarik ha pergi lah sendiri.. memang tak rugi.. tersangat best... 

Thanks sudi menjengu.. harap singgah lagi..

#kelabbloggerbenashaari
#ilhamhaikaldotblogspot







Thursday, 15 January 2015

Air Tangan Che Mat Gebu Tak Dapat Aku Lupakan


Hari last berada di LEGOLAND kami bergambar dengan sesuka hatinya.. buat macam hotel ni kami yang punya... huahahaha...  Sory Legoland.. hari tersebut kami amat liar sedikit.. krik3..


Selepas puas bergambar... Destinasi seterusnya ialah menuju ke rumah Che Mat Gebu di Sedenak, Johor. Mungkin ade yang tidak mengenali Che Mat Gebu ni.. Che Mat Gebu merupakan blogger masakan.. memang menarik blog nya.. jom pakat singgah blog dia.. (sila klik nama Che Mat Gebu).
Herm.. first2 time IH dengar nama ni.. tertanya seketika.. gebu ke dia..??. hoho last2 bila da jumpa.. herm... memang dia gebu.. putih gebu orangnya.. amat peramah... dahla peramah.. pandai masak plak tu.. pergh.. sampai sekarang masih terasa dilidah ni masakan dia yang amat best.. inilah antara makanan yang terbest yang pernah IH makan.. sedap hingga nak bungkus buat balik.. hehe

Jemput Tengok !! 



credit to  Che Mat Gebu




Semua sedap... Yang best nya first time IH makan yang jenis kuih yang bertingkek2 tu.. tp.. fuh.. sib baik Che Mat Gebu tak nampak IH bungkus letak dalam seluar bawak balik.. hek3.. 


credit to  Che Mat Gebu



credit to  Che Mat Gebu


credit to  Che Mat Gebu


credit to  Che Mat Gebu


credit to  Che Mat Gebu


credit to  Che Mat Gebu


Jutaan Terima Kasih kepada Che Mat Gebu sekeluarga kerana menjemput kami kerumah dan menyediakan jamuan istimewa kepada kami..  Rasa makanan dari masakan air tangan Che Mat Gebu
 akan IH ingat sampai bila2... harap berjumpa lagi dilain masa...



  credit to Kerex Studio - Professional Photographer

#kelabbloggerbenashaari
#ilhamhaikaldotblogspot
#2015
@ilham_azhari
@azhari_amn







Wednesday, 14 January 2015

Dapat Keluarga Baru kat LEGOLAND | LEGOLAND MALAYSIA



LEGOLAND MALAYSIA


LEGOLAND merupakan salah satu destinasi percutian keluarga yang amat menarik di Malaysia... Legoland mempunyai pelbagai tema menarik untuk semua peringkat umur seperti Permulaan (The Beginning), Lego Teknik (Lego Technic), Kerajaan-kerajaan Lego (Lego Kingdoms), Imaginasi (Imagination), Bandar Lego (Lego City),  Land Adventure dan akhir sekali Miniland. Semua  tema ini amat2 best... Gambar kat atas ni adalah gambar Hotel Legoland.. Hotel ni amat selesa dan sangat cantik.

Hotel pun dah nampak interesting kan.. IH first time sampai sini merasa amat teruja.. Ohsem...!! sampai rasa macam tak nak balik..


First day sampai kat Legoland terus pegi daftar sebab tak sabar2 nak masuk hotel yang sangat ohsem ni..  rasa macam nak design future rumah macam hotel Legoland nih...  hehe
then.. yang sebelah tu Faizal Fredley.. blogger famous katanya.. haha



 Alhamdulillah sampai je Legoland dapat family baru... diorang sangat sporting dan peramah. walaupun baru sahaja kenal tapi rase macam da lama kenal.. herm.. sangat merindui korang.. harap2 nanti dapat lagi joint next event korang... *gambar ni kredit to blog kisahemasputih


 Hadapan Hotel Legoland | Selfiest merupakan projek utama bagi kami disini.. haha
*Gambar kredit to Mawardi Yunus


Mandi manda bersama family baru IH di Legoland Water Park. Semua dah menggigil sejuk sebenarnya tu.. bila nampak kamera hilang semua sejuk.. 
*Gambar kredit to Mawardi Yunus



 Ruangan Lobi | Banyak Lego kat sini... susunlah sampai habis lego tu kalau larat... Lego tu takkan habis sebab ade banyak sangat... 
kat sini bukan budak2 je main Lego... Mak n ayah pun turut main.. lebih dari budak2.. 
jaga2.. kat sini kalau main lego mcam kena rasuk.. khusyuk sangat.. ahaha
*gambar kredit to xtau sape punya camera... anyway thenks.. haha


Thanks kepada family baru IH yang menerima IH seadanya... sangat berbangga dapat berjumpa dengan korang yang sangat peramah dan mesra.. harap dapat berjumpa lagi di lain mase atau next even jika dijemput lagi.. peace...


#kelabbloggerbenashaari
#ilhamhaikaldotblogspot
#legolandmalaysia
#legoland
#lego
#2015
#holiday



Bookmark Us

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

Copyright © IlhamHaikal | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com