...

Sunday, 31 August 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta





Assalamualaikum.. & salam sejahtera....

HI MALAYSIANNNN....

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-57...

Alhamdulillah.... sekali lagi kita dapat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-57...  di tanah tumpahnya darah kita... Malaysia... Di sini Lahirnya Sebuah Cinta...

 Merdeka... Merdeka... Merdeka... !!

Inilah laungan yang seringkali kita dengari bila jam berdetik 12.00 A.M pada 31 Ogos setiap tahun... semua bersuara... dengan lantang sekali.. tapi.. apekah setiap orang mengerti dengan sedalam dalamnya akan erti Merdeka itu...

Memang.. memang sudah lama kita merdeka... merdeka dari penjajah...
tetapi tidak kah kalian sedar... kini.. setiap rumah bagaikan penjara... ade pintu besi... tingkap besi... tambah dengan kunci lagi... ade plak sampai letak cctv... kenapa?? takut penjajah luar datang... ?? tak... tidak sama sekali...

merdeka ke mcam tu... bagai terpenjara dinegara sendiri...

dulu... permulaan kemerdekaan.. semuanya sedar dan berusaha membangunkan potensi diri untuk hidup.. saling menghormati antara satu same lainn... herm.. sekarang?? sedih... terkilan aku rasa... sebab masih lagi rasa tidak selamat berada dibumi sendiri... siapa lagi penyebab kalau bukan kita.. menuding jari menuduh.. tidak tolong antara satu sama lain... tidak hirau akan orang lain... pentingkan diri sendiri... ini penyebab kenapa kita rasa tidak selamat...

fikirlah wahai sewarganegara dengan ku.. aku bukan marah... cuma berkongsi perasaan yang lahir dari hati sanubariku... bangkitlah... tanamlah rasa kasih sayang sesama kita... berubahla demi menjaga generasi yang bakal mengikuti jejak langkah kita.. kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi... kan...

Merdeka... merdeka.. merdeka... !!

kiasan :

" SAYA BERBANGGA DENGAN JANTUNG SAYA,
WALAUPUN IANYA TELAH DISAKITI, DILUKAI, DITIKAM, DIHIRIS, DITIPU DAN DIPERMAINKAN.. TAPI MASIH KUAT BERDENYUT UNTUK MENERUSKAN HIDUP SEPERTI BIASA ~ "

p/s ~ teruskan lah hidup... jangan mudah berputus asa...!!











Saturday, 30 August 2014

Aku Bukan Lagi Blogger || Selamat Tinggal

Assalamualaikum... dan salam sejahtera..

Terkejut?? ha... kalau aku bukan lagi blogger aku xtulis or post something da kat blog ni... haha... emm..

Yang sebenarnya aku nak upgrade skit blog aku ni sebagai tempat iklan untuk menjual ape yang nak dijual..
sebelum ni aku dah ade blog2 yang aktif untuk beriklan, seperti kedaionlinemall.blogspot.com dan ayunieazumescarf.blogspot.com.. dua2 ni blog aku..

Tapi disebabkan nak savekan masa dan bajet,.. aku nk umumkan yang semua yang ade kat situ akan ditransferkan kat blog aku yang ini.. so senang lah skit nak promote sambil aku berblog kan.. susah plak ade bnyak blog.. hihi..

proses untuk transfer tu mgkin ambil masa xla lama sgt.. tp in sya Allah akan siap la dalam 3 4 hari ni.. tengok keadaan.. kalau xde aral melintang la kan..

ok Firstly aku nak cerita skit la pasal iklan aku ni.. utk masa ni aku iklan/jual barangan wanita iaitu tudung... bukan tudung periuk or tudung salji ei.. tudung wanita.. yeasssss Hijab... that's right.. pandai korang..

ok... lastly aku nk update pasal tudung jenis Shawl... ia dipanggil Wide Shawl Syeera.. jom scroll down nk tgok pelbagai corak yang dijual..



WSS1



WSS2

WSS3



WSS4



WSS5



WSS6



WSS7



WSS8




WSS9



WSS10



WSS11




WSS12




WSS13



WSS14



yang kat bawah ni cara pakai dia... line tenet laju bleh la tgok.. kalau sape pakai line kura2 diharap bersabar..





bila da siap jd mcm ni... :) abaikan gaya tangan.. model excited sgt.. ok.. that's all.. untuk sebarang pertanyaan dan tempahan sila rujuk di sidebar yg berada dikiri wall page blog ni.. tq.. (",)

Kriteria tudung : Lebar Bidang 45' & Panjang 130 cm..




Thursday, 28 August 2014

Hot Spring | Sungkai

Assalamualaikum....
alhamdulillah... selesai sudah program pentauliahan PALAPES di UPSI Tanjung Malim, Perak.
semua berjalan lancar dan masalah yang ade telah diatasi sebaik mungkin..

Last post dalam blog ni rasenye pada bulan April tahun ni... fuh.. lama kan xupdate... ape kebusy sgt smpai xde masa nak update... memang busy... abis je belajar... puasa... tolong ayah... pastu raya... then pegi ke Perak sebab istiadat pentauliahan tu.... so skarang dah ade kat kg halaman.. mengisi masa lapang bersama keluarga plak.. haaaaaa

utk hari ni nak kongsikan picture2 sepanjang aku di Perak..... Enjoy the show... haha... mcm la ade buat video... emm.. xpayah nk tekan play.. scroll down je ke bawah.... bukan cinema pun... 

Padang Kawad, UPSI









Kayak, UPSI
 




Hot Springs, Sungkai Perak





Sekian. TQ.

Bookmark Us

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

Copyright © IlhamHaikal | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com