...

Friday, 4 October 2013

Cabaran Gunung Chemerong, Terengganu | Kembara UniMAP

 ~ Assamualaikum ~

Cabaran Gunung Chemerong, Terengganu

Kelab Kembara UniMAP

Kelab Kembara UniMAP ditubuhkan oleh siswa & siswi UniMAP, bertujuan untuk mendedahkan para pelajar kepada pendidikan di luar kelas. Tidak kira dari segi Kepimpinan, Jati diri, Kecergasan, Kecerdasan dan juga daya kreativiti, selain dari didedahkan dengan aktiviti2 lasak dan juga ekstrim.



First time join kelab kembara dan first time jugak dalam hidup masuk hutan dengan cara yang santai dan relex... sambil menikmati suasana hutan yang amat tenang dan menenangkan.. dan memang amat tenang la aku rase.. bunyi2 yang tidak menyakitkan telinga.. suasana sejuk tanpa ade air-cond.. mandi dan minum air yang sememangnya free dan tidak ade bil air yg akan diterima.. oh nikmatnya hidup ...


Sebelum ni masuk je hutan perkara utama ialah beg askar dan bersenjatakan M16...almaklumlah.. aku dulu seorang askar sukarela.. dan kini pun masih bergiat aktif dalam bidang ketenteraan..tp kurang masa diluangkan sebab bnyak sgt kerja aku sebagai mahasiswa kat cni..

.. hmm bila masuk hutan 2 brang tu la paling penting.. xde la sampai nak bawak alas tido.. bantal... sleeping beg.. kemah bagai... maggie.. teloq.. ayam.. siap kipas angin lagi...haaha.. amat berbeza.. tp kedua2nya memang best .. interesting.. mencabar.. dan menarik.. 

Hari ni malas nak tulis panjang2.. sebab bnyak esemen.. project.. lab report.. yang nak kena buat... tapi nak kongsi gambar2 menarik sepanjang pengembaraan aku...dia... dan kami semua Geng Kelab Kembara UniMAP... ~ ~


Geng Kembara



 Kemahmate...


1..2..3.... sNap..



 Geng Hadapan... sambil2 tggu geng belakang.. snap2 skit..



.......



sekadar nak tunjuk papan tanda... xder ape2  yang perlu diragukan.. 




Tukang perabih makanan.. haha




 First destinasi...... air terjun yg amat tinggi.. subhannallah..




memang tinggi... hhuuiiii







 Tukang masak untuk group aku.. 



 Geng giler gambor.. kecuali aku.. hoho




Kami dah macam raksasa.. pokok besor nampak kecik..




 adik2 n akak2 senior.. haha



tinggi jugak aku dari pokok nih.. 


 Taman Bonzai...



Best...




 Curam... 



Senyum itu pasti bile bergambor.. walau penat..




First time tengok pokok Periuk Kera depan mata sendiri.. Subhanallah..



Love shape..


Dalam banyak2 pokok dalam semak.. ini yang menyerlah kecantikannya.. 


Ini satu lagi pokok yang lain dari pokok di sekitarnya...



Mentadak Kayu... mcm ranting kayu bentuk dia.. Subhanallah.. hebat ciptaanNYA..


hhhaaaaaaaaahhhhh??
:)


berkaki2 tinggi...


 Geng pertama sampai... woho...



.....


tengok tu....



fly2...in the sky...





 rajin akak2 kiter duk mencuci pakaian...



 Solat itu wajib.. walau dimana kita berada..



 NGEEEEEEeeeeee...



 huarghhhhhhhhh


 teknik memanaskan badan...




Peace......


Pergh.... atas awan kot....... haha



Setia hujung nyawa....




 Mak.... nak balik...




 Saya xnak balik.........peace..



 Thumbs up....^



Hati2... kawasan curam 100meter dihadapan..




xnampak hujung pokok nih... tinggi sangat...





2 penasihat utama:

najihah sahami said...

ni kat dungun eh?? dekattttttttt je ngan umah saya. haha. tak tau plak ada orang wt aktiviti mendaki kat sini. hehe

ilham haikal said...

ntah la... dungun kot.. haha xingat... tp kat terengganu la... ase nye betul la kot... hehe org endaki mane nak nampak dari jauh...

Bookmark Us

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

Copyright © IlhamHaikal | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com