...

Sunday, 9 March 2014

Info Terbaru Pesawat MH370 MAS Yang Hilang


Khabar sebelum ini yang menyatakan bahawa pesawat MH370 terhempas di perairan Vietnam adalah tidak sahih dan masih lagi dalam siasatan dan kerja2 mencari masih lagi diteruskan oleh pihak keselamatan dan tentera Malaysia...

Buat mase sekarang usaha mencari pesawat diperluas dan negara yang berhampiran dengan kejadian turut membantu misi mencari pesawat tersebut...  usaha mencari diperluas hingga meliputi  Selat Melaka mengikut Standard Operation Procedure (SOP)..

Selain dari itu... ada juga yang menyatakan pasukan mencari menjumpai kesan minyak di lautan tersebut dan perkara ini belum disahkan lagi dan belum ade laporan mengenai perkara tersebut dan Jabatan Penerbangan
awam (DCA) masih menunggu maklum balas daripada kerajaan Vietnam mengenainya...

Menurut laporan-laporan berita, tumpahan minyak itu dikesan di perairan selatan Vietnam pada Sabtu dan masing-masing adalah sepanjang kira-kira enam dan sembilan meter. (sumber : Utusan Malaysia)

Maklumat terbaru yang diterima, pesawat berkenaan hilang dari radar udara di antara sempadan perairan Malaysia dan Vietnam.


setakat pukul 9.30 malam tadi, belum ade sebarag ape2 petunjuk baru mengenai penemuan pesawat MH370 tersebut,p/s : ini sahaja yang up to date buat mase ni...  kita doakan agar semua selamat... amin..


0 penasihat utama:

Bookmark Us

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Search

Copyright © IlhamHaikal | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com